2018 m. liepos 28 d. 18.00 val. Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje (Savanorių g. 4, Klaipėda) visus profesionalios chorinės muzikos mylėtojus ir Šveicarijos muzikos gerbėjus kviečiame į mišraus choro „Vox Libera“ koncertą.

Choras iš Šveicarijos, įkurtas 2012 metais, vienijantis daugiau nei 40 entuziastingų muzikos mylėtojų. Daugybė koncertų savo šalyje bei užsienyje, pasirodymai įvairiuose festivaliuose, bažnyčiose bei scenose po atviru dangumi, bendradarbiavimas su žymiausiais chorų kolektyvais – tai ilgo ir intensyvaus darbo rezultatas, kuriuo gali didžiuotis šis choras.

Šiam gabiam kolektyvui vadovauja talentingasis meno vadovas ir dirigentas Markus J. Frey. Tai solistas, koncertavęs Šveicarijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Pietų Afrikoje ir JAV. Jis taip pat yra meno vadovas kitų bažnytinių chorų tokių kaip „St. Mauritius Berikon“, „Vivace Münchenstein“ bei orkestro „Zofingen“. Daugiau nei 15 metų dėsto muziką aukštosiose mokyklose bei universitetuose.

Vakaro programoje, akomponuojant bažnyčios vargonams ir pianinui, išgirsite garsių kompozitorių kūrinius: M. Metsala, N. La Cour, T. Jürjo, A. Pärt, P. Vasks, K. Jenkins, J. Rutter, M. Schlenker, Fr. Silcher, kuriuos vainikuos Šveicarijos tradicinės liaudiškos muzikos melodijos.

Įėjimas NEMOKAMAS