2019 m. liepos 20 d. 19.00 val. Kintų Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčioje (Kuršių g. 28, Kintai) - Kintų muzikos festivalis: Choro ir perkusijos pasimatymai. 

Kintų muzikos festivalyje – nekasdieniai pasimatymai: vienoje scenoje susitiks choras ir perkusija, kurių deriniai žada it Pamario vėjas gaivinančius skambesius. Šalia unikalaus Gene Koshinski‘o Koncerto marimbai ir miširam chorui koncerte nuskambės premjera – jaunos autorės Monikos Sokaitės kūrinys, skirtas šiemet minimiems Žemaitijos metams.

Festivalio premjera

Monika Sokaitė – „SALVE SAMOGITIA arba devyni žvilgsniai į Žemaitiją“

Tai proginė kompozicija, skirta pažymėti 800 metų Žemaitijos vardo paminėjimą. Kūrinys nėra grįstas konkrečiu naratyvu, jo esmė – ne istorijos pasakojime, o simbolių pynėje, iš kurių kiekvienas yra lyg pamąstymas apie Žemaitiją: ar tai būtų liaudies daina, poezija, Mergelės Marijos vaidmuo regiono istorijoje ir viską įprasminantys liturginiais tekstais grįsti apibendrinimai – maldos. Perkusijos vaidmuo kinta nuo paprasčiausio akompanimento iki savarankiškų padalų, kas yra tarsi aliuzija į žemaičių nepriklausomybę, charakterį ir gilias tradicijas. (Monika Sokaitė)

Programa:

Monika Sokaitė – „SALVE SAMOGITIA arba devyni žvilgsniai į Žemaitiją“ ciklas mišriam chorui ir perkusijai, skirtas Žemaitijos metams. 
Gene Koshinski – Koncertas marimbai ir mišriam chorui.

Dalyvauja:
Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“, meno vadovas ir dirigentas Tomas Ambrozaitis,
„Giunter Percussion“,
Andrius Rekašius (marimba),
dirigentas Linas Balandis.

Daugiau informacijos:
http://www.kintaiarts.lt/blog/event/choro-ir-perkusijos-pasimatymai/

Bilieto kaina: 6.00 - 10.00 €