LMTA Karjeros ir kompetencijų centras

LMTA Karjeros ir kompetencijų centras, Vilnius, Lithuania. 1,119 likes · 30 talking about this · 16 were here. LMTA karjeros ir kompetencijų centras vykdo kvalifikacijos tobulinimo renginius bendrojo...

Kviečiame į seminarą „Berniukų balso mutacija: dainuoti ar nedainuoti?“, kuris vyks 2019 m. vasario 6 d. 10.00-15.30 val. II (Kongresų) rūmų (Vilniaus g. 6-2) 303 auditorijoje.

Seminarą veda LMTA profesorius, choro dirigentas, pedagogas, kompozitorius Vytautas Miškinis

Registracija vyksta iki vasario 4 d.
https://docs.google.com/forms/d/1-7jDJ3kHLu63vR1TvlxG4pVDEllzWIq84Pld20zRwXY/edit

Seminaro dalyviams bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo PAŽYMĖJIMAI (LMTA Karjeros ir kompetencijų centro akreditacijos Nr. KT3-2).

Neretai vaikų chore galima pamatyti keletą berniukų. Artėjant balso mutacijai, šie pasitraukia iš choro veiklos. Kodėl? Arba mokytojai, vengdami atsakomybės neteisingai dirbti su bręstančiu balsu, tiesiog nutraukia darbą su šiais dainininkais. Kodėl? Tai ne tik teisingos ar neteisingos vokalinės metodikos taikymo pasekmė, bet ir jautrus psichologinis aspektas. Apie tai bus kalbama seminaro metu.

Muzikos mokytojai bei chorų vadovai, dirbantys su mutuojančio balso berniukais, susiduria su pagrindine problema: dainuoti ar nutraukti dainavimą. Jei tęsti dainavimą, tai kokiame balse, kokiame diapazone? Kada pradėti dainuoti vyrišku balsu? Kaip visa tai suvokti, išgirsti ir nuspręsti, ką daryti? Seminaro metu bus demonstruojami mutuojančio balso berniukų dainavimo vaizdo įrašai. Peržiūros metu analizuojami diapazonai, bandoma prognozuoti balso rūšį, balsiniai jau subrendus.

Programos uždaviniai – padėti dirbantiems su jaunuoliais, patiriančiais balso mutaciją, susivokti pastarųjų balso raidos procese. Prireikus, nutraukti dainavimą, jei dainavimas sukelia diskomfortą, vargina ar net darosi neįmanomas. Kada tai nuspręsti! Arba tęsti jį, jei balso klosčių darbas vyksta be pastangų, jos dar glaudžiasi natūraliai, nesukeldamos nuovargio dainavime. Kiek ilgai!

Daugiau informacijos www.kkc.lmta.lt