Kvietinių bendruomenės centras kartu su partneriais įgyvendina Klaipėdos rajono savivaldybės finansuojamą tarptautinį projektą  Susitikime dainoj (Ukraina - Lietuva). Rugpjūčio 10 dieną į Klaipėdos rajoną atvyksta Lvivo (Ukraina) choras Leo-Choir, vadovė Natalija Čmir-Koziar. Choras Klaipėdos rajono gyventojams padovanos koncertų ciklą, kuriuose skambės sakralinės ir ukrainietiškos dainos. Taip pat choro dalyvės moterys ir vaikai susitiks su vietos bendruomenėmis bei ten apsigyvenusiais Ukrainos karo pabėgėliais.

„Chorinis dainavimas – mylimiausias mūsų žmonių žanras, suteikiantis galimybę kiekvienam žmogui prisijungti prie dvasinio šaltinio. Chorinis dainavimas neturi ribų. Tai suprantama visiems žmonėms, nepaisant kalbos.“. Leo-choir komanda (Ukraina, Lvivas) susikūrė vos prieš metus. Todėl su pirmomis gastrolėmis atvykstame pas draugus į Lietuvą). Repertuare – ukrainietiškos dainos ir sakraliniai kūriniai, – Pavlo Muravskis, ukrainiečių choro dirigentas ir pedagogas.

Trumpa choro istorija.

Ukrainos kolektyvą „Zhayvir Choir“ 2000 m. Lvive (Ukraina) Galisijos vaikų ir jaunimo kūrybos centre sukūrė Natalija Chmyr-Kozyar. Choras yra tarptautinių ir Ukrainos festivalių ir konkursų laureatas, kuris atstovavo Ukrainą Austrijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Čekijoje, Bulgarijoje, Vokietijoje, Juodkalnijoje, Švedijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, iš viso daugiau nei 18 šalių.

2005 m. kolektyvo vadovė pradėjo kasmetinį chorų festivalį „Zhayvir“ (Zhayvir Fest)

2019 m. vyko Ukrainos chorų festivalis „Zhaivir Calls Friends“, kuriame dalyvavo 42 chorų kolektyvai.

Karo metu, 2022 m. gegužės mėn., choras „Zhaivir“ kartu su JAV nacionaliniu vaikų choru įgyvendino nuostabų bendrą projektą „Dainuok švelniai“ Ukrainos paramai.

www.zhayvirchoir.lviv.ua

Koncerto metu rečitalį fortepijonu atliks Anastasija Kozyar, Ukrainos ir tarptautinių muzikos konkursų laureatė, kuri koncertuoja su soliniais koncertais ir dalyvauja įvairiuose Ukrainos ir tarptautiniuose projektuose.

KONCERTAI

2022 m. rugpjūčio 12 d. 18.00 val. – Drevernos kultūros namai
2022 m. rugpjūčio 13 d. 14.00 val. – Veiviržėnų kultūros centas
2022 m. rugpjūčio 15 d. 12.30 val. – Priekulės Šv. Antano Paduviečio bažnyčia
2022 m. rugpjūčio 15 d. 17.00 val. – Kvietinių bendruomenės centro lauko scena