2023 m. rugpjūčio 6 d. 12.00 val. Palangos kurhauzo salėje (Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga) – 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ pristatymas.

Dalyvauja: 
Kultūros centrų vadovų choras, 
meno vadovas ir dirigentas Saulius Liausa, 
koncertmeisterė Danutė Streckienė.

Palangos kurhauzo koncertų salėje vyks Pasaulio lietuvių bendruomenės ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos lyderių suvažiavimo „Už lietuvybę, pilietiškumą ir solidarumą“ uždarymas, kurį vainikuos įspūdingas 2024 m. šimtmetį mininčios Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ koncertas. Kultūros centrų vadovų choras pristatys Lietuvos nacionalinio kultūros centro tautinių kostiumų kolekciją, kurią sudaro penkių Lietuvos etnografinių regionų XIX–XX a. pr. išeiginių drabužių rekonstrukcijos. Lietuvos vertybės, papročiai, istorija, kultūra bus atskleidžiama per tautinius drabužius ir dainas. Teatralizuotai pristatydamas kostiumus, choras atliks lietuvių kompozitorių dainas, tarp kurių – ne tik visiems puikiai žinomos, daugelį metų skambančios Juozo Gudavičiaus „Kur giria žaliuoja“, bet ir kiti dainų šventėse dažnai skambantys kūriniai.

Kultūros centrų vadovų choras – unikalus kolektyvas. Jo nariai yra kultūros darbuotojai, savo energiją kasdien skiriantys tam, kad jų gimtuosiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose netrūktų renginių, klestėtų kolektyvai, bendruomenės turėtų progų susiburti. Choro repertuare daugiausia lietuvių kompozitorių kūryba. Kolektyvas rengia ne tik tradicinius koncertus, bet ir teatralizuotus tautinio kostiumo kolekcijos pristatymus, kuriuose ne tik dainuoja, bet ir pristato etninių regionų kostiumus, groja tradiciniais instrumentais.

Su koncertinėmis programomis choras keliavo po Lietuvą ir pasaulį, nešdamas žinią apie tai, kokios paveikios gali būti nuoširdžiai dainuojamos lietuviškos melodijos. Jas Kultūros centrų vadovų choras jau yra atlikęs dešimtyje Lietuvos miestų, Estijoje, Lenkijoje, Airijoje, Japonijoje, JAV, Argentinoje, Urugvajuje, Sakartvele, Jungtiniuose Arabų Emyratuose pasaulinėje „Expo“ parodoje.

Choro meno vadovas ir dirigentas Saulius Liausa, koncertmeisterė Danutė Streckienė.

Renginys nemokamas.